JUBILEUMKOOR ZUIDHORN

JUBILEUMKOOR ZUIDHORN voor iedereen die van zingen houdt !

Eerst even memoreren: 8 leden van het koor zijn op 27 september in het zonnetje gezet, wegens langdurig lidmaatschap van de Bond van Koren in de Provincie Groningen. Want al bestaat het Jubileumkoor nu 26 jaar, aan de basis ervan liggen eerdere koren, o.m. het Zuidhorns Mannenkoor en Dameskoor Zunobri. Zeven dames zijn al 40 jaar lid van de BvK, maar 1 man spant de kroon: op zijn eentje 60 jaar zanggeschiedenis! Hulde!

Jubilarissen

Najaar 2018, wat staat er op het programma?

Op 6 oktober doen we mee aan de jaarlijkse Kom-in-Zuidhorndag, die dit jaar een eerste lustrum viert en daarmee extra feestelijk wordt. We kiezen ervoor niet te zingen op zo`n dag; buitenzingen komt de kwaliteit van ons programma niet ten goede. We proberen vanaf onze stand mensen enthousiast te maken, te vertellen hoe leuk het is samen te zingen!

Belangstellenden zijn het hele jaar door hartelijk welkom bij de repetities; kom gerust eens luisteren en meezingen! Donderdagavond, Balk Zuidhorn, 19.45 uur (m.u.v. witte donderdag).

Wel gaan we dit najaar zingen in:

Zorgcentrum de Ebbingepoort in Groningen op zondag 4 november, van 14.30 - 16.00 uur, en

De Dilgt te Haren op donderdag 29 november, van 19.30 - 21.15 uur, en

De Sint-Jozefkathedraal in Groningen op maandag 24 december, om 20.00 uur.

Naast de voorbereiding voor bovenstaande concerten gaan we aan de gang met het repertoire van ons eigen concert in Zuidhorn op 30 maart 2019.

Een terugblik op de activiteiten van 2017, in chronologische volgorde: We zijn het jubileumjaar 2017 ingegaan met een ‘Nieuwjaarsrepetitie’, een gezellige avond voor de koorleden, maar ook voor onze partners, kinderen, kleinkinderen en vrienden. We hebben laten zien hoe zo`n repetitie verloopt, hoe de puntjes op de i worden gezet. Interessant? Daarover lopen de meningen uiteen. Het was in ieder geval een heel leuk begin van het nieuwe jaar! Ook hebben we deelgenomen aan de verkiezing 'vrijwilliger in het zonnetje' van de Rabobank Noordenveld West. Klaas Jansen hield een leuke pitch ter presentatie van onze vrijwilliger Jaap Linstra, maar tot een prijs leidde dit niet. Als koor zijn we heel blij met deze en andere vrijwilligers. Het Jubileumconcert 'Memories' op 1 april was een groot succes! Met 2 bands, een piano en de voorste rijen van ons grote koor werd een deel van de zaal al bezet, maar er was toch plaats genoeg voor zeker 300 toehoorders. Wij kunnen onze eigen recensie niet schrijven, het enthousiasme van het publiek gaf ons het gevoel geslaagd te zijn in de poging een feestelijk, afwisselend concert te organiseren. We hebben er zelf ook van genoten. Voor films, zie op de pagina: koor/films concert 2017
Op 13 mei hadden we een gezellige bus-boot-balk-excursie. Inclusief partners waren we met zo`n 100 mensen op weg: we maakten een mooie vaartocht met de Vlinderbalg op het Lauwersmeer, en we dineerden bij Balk, waarbij de Lustrumcommissie een grappige liedjespotpourri ten gehore bracht. En -net als in 2016- hebben we deelgenomen aan de Kom-in-Zuidhorn feestdag, op 30 september. We willen graag uitdragen hoe leuk het is lid te zijn van een koor, en dan met name het Jubileumkoor.
Onze kerstconcerten in Zuidhorn en Niekerk waren sfeervol en muzikaal, we hebben jubileumjaar 2017 fijn afgesloten. Aan het concert in Zuidhorn werkte mee pianist Jochem le Cointre, en violiste Nouschka en celliste Eva van Schaik hebben het concert in Niekerk opgeluisterd! We hebben genoten van hun fraaie intermezzo`s.
Geluidsopnames mp3 van de kerstconcerten
1e deel 47 min.
2e deel 42 min.

Het Jubileumkoor vindt zijn oorsprong in de samenvoeging van het Zuidhorns Mannenkoor en het Dameskoor Zunobri en vele andere koren in omliggende dorpen. In 1992 vierde het dorp Zuidhorn zijn 600-jarig bestaan en in het kader daarvan werd een culturele commissie gevormd. Deze commissie deed een oproep in een plaatselijk krantje teneinde een zogenaamd gelegenheidskoor samen te stellen dat de feestelijkheden luister zou kunnen bijzetten. Om kort te gaan: uit alle dorpen van de gemeente kwamen meldingen binnen van mensen die hun medewerking wilden verlenen. En zo ontstond het Jubileumkoor Zuidhorn. Vanaf de oprichting tot nu behoren nog velen van de leden van toen tot het koor.

Het koor bestaat uit ca. 70 leden en voert o.l.v. dirigent Hans Eijsink met pianobegeleiding van Ines Heijkoop een hartverwarmend repertoire, met een gevarieerd liederen-aanbod: populair, klassiek en van alles daartussen. Elke donderdagavond repeteert het koor in een genoeglijke sfeer in zalencentrum Balk in Zuidhorn, van 19.45 tot 22.00 uur.