JUBILEUMKOOR ZUIDHORN voor iedereen die van zingen houdt !

eerst: de verrassing!

En wat voor een verrassing. Een geweldige donatie van de Rabobank, ons tijdens de laatste repetitie voor de zomer -in de vorm van een cheque- overhandigd door een lid van de Ledenraad van de bank. Het bijna voltallige koor is overdonderd. Heel veel dank aan de (door)gever!!

en nu: even pauze

Ook een koor heeft af en toe vakantie nodig. Nieuwe indrukken opdoen, nieuwe energie opbouwen, een vrije donderdagavond ......

De laatste repetitie is op 4 juli en de eerste repetitie na de vakantie wordt gehouden op 5 september. Hopelijk komt iedereen genezen, uitgerust en enthousiast terug na die 2 maanden.
Maar dan gaan we er weer tegenaan, want het Rayonconcert in Ter Apel op 20 oktober moet worden voorbereid. Even de puntjes op de i zetten! Dat houdt ons ook scherp, we zingen niet uitsluitend voor de lol, we willen ook een mooie muzikale prestatie leveren immers.

Eventuele geïnteresseerden mogen altijd komen kijken en meezingen, bij Balk om 19.45 uur op de donderdag. Op 12 september houden we ook een open repetitie, dan zetten we de deur graag wijd open!

Zingen in ons koor is geen dure hobby: maandelijks betaalt een lid € 16,- een (echt)paar € 28,-. Het wordt dus goedkoper als iemand zijn of haar partner meeneemt. En laten we er geen doekjes om winden, we hebben dringend mannenstemmen nodig.
Te allen tijde kan geoefend worden met behulp van de oefenmuziek (zie menu). Vele stukken zijn daarin opgenomen en al die stukken zijn per stem te beluisteren, zodat elke noot per stemsoort precies kan worden meegezongen!!!

Het concert op 30 maart ligt alweer een tijdje achter ons. Het was leuk, afwisselend, zaal Balk was goed gevuld, het koor geconcentreerd, en Mesjogge zorgde voor de intermezzi.

Nog even terugkijken naar 2018.

Na het bruisende lustrumjaar 2017 leek 2018 een saai tussenjaar te worden. Immers, geen eigen concert, geen geplande optredens. Maar uiteindelijk werd het een heerlijk jaar met een optreden in De Ebbingepoort te Groningen, kort daarna gevolgd door een optreden in De Dilgt te Haren. En als ‘kers op de taart’ onze medewerking aan de Latijnse mis op 24 december in de St. Jozef-kathedraal te Groningen.
De hele breedte van ons repertoire bleek uit deze muzikale evenementen.

Op de foto: het lustrumconcert van 1 april 2017.
Voor films, zie op de pagina: koor/films concert 2017

Geluidsopnames p3 van de kerstconcerten 2017
1e deel 47 min.
2e deel 42 min.

Het Jubileumkoor vindt zijn oorsprong in de samenvoeging van het Zuidhorns Mannenkoor en het Dameskoor Zunobri en vele andere koren in omliggende dorpen. In 1992 vierde het dorp Zuidhorn zijn 600-jarig bestaan en in het kader daarvan werd een culturele commissie gevormd. Deze commissie deed een oproep in een plaatselijk krantje teneinde een zogenaamd gelegenheidskoor samen te stellen dat de feestelijkheden luister zou kunnen bijzetten. Om kort te gaan: uit alle dorpen van de gemeente kwamen meldingen binnen van mensen die hun medewerking wilden verlenen. En zo ontstond het Jubileumkoor Zuidhorn. Vanaf de oprichting tot nu behoren nog velen van de leden van toen tot het koor.

Het koor bestaat uit ca. 70 leden en voert o.l.v. dirigent Hans Eijsink met pianobegeleiding van Ines Heijkoop een hartverwarmend repertoire, met een gevarieerd liederen-aanbod: populair, klassiek en van alles daartussen. Elke donderdagavond repeteert het koor in een genoeglijke sfeer in zalencentrum Balk in Zuidhorn, van 19.45 tot 22.00 uur.